Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Завершилися ІІІ Європейські ігри-2023: Житомирщина виборола бронзу

03 Липня 2023 • 14:48

Кіл-сть переглядів: 261

Житомирщину в національній збірній команді України для участі в ІІІ Європейських іграх 2023 року представили 6-ть спортсменів у декількох видах спорту: кікбоксінг WAKO, веслування на байдарках та каное, стрільба з лука, пляжний футбол, легкоатлетика та бокс.

 

Першого червня житомирянин Артем Мельник приніс Україні першу медаль у змаганнях з кікбоксингу WAKO на ІІІ Європейських іграх у Кракові-2023.

 

23-річний спортсмен з Житомира став бронзовим призером у розділі фул-контакт у ваговій категорії до 86 кг, поступившись у напруженому півфіналі Мохаммеду Хамді Хаджі з Іспанії – 1:2.

 

Дев’яту сходинку в Європейських іграх-2023 посіли: Рибак Діана у змаганнях за першість у веслуванні на байдарках і каное, Хомутовська Ольга у стрільбі з лука та Козачок Дар’я в легкоатлетиці.

 

Також Житомирщина змагалася у пляжному футболі, де область представив Зборовський Олег та бокс — Чулячеєв Олег.

 

Пишаємося. Вітаємо наших спортсменів та їх тренерів!

 

Нагадаємо, що на цих змаганнях Національна збірна команда України виборола 41 медаль: 21 — золото, 12 — срібло та 8 — бронза і посіла почесне третє місце у медальному заліку серед 48 країн-учасників Ігор. Змагання проходили з 21 червня по 02 липня в містах Республіки Польща: Кракові, Вроцлаві, Закопаному, Хожуві, Мислениці.

 

Версія для друку