Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

ЗАТВЕРДЖЕНО Розпорядження голови облдержадміністрації 24.02.2017 № 63

20 Березня 2017 • 15:06

Кіл-сть переглядів: 277

ПОЛОЖЕННЯ
про стипендії Житомирської обласної державної адміністрації для провідних спортсменів області

 

І. Загальні засади

 

1. Це Положення регламентує порядок призначення та виплати стипендій спортсменам області які є чемпіонами, призерами з Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, чемпіонатів та Кубків Європи та світу, чемпіонатів України.

 

2. Стипендії обласної державної адміністрації для провідних спортсменів області (далі – стипендії) призначаються спортсменам відповідно до Указу Президента України від 02.08.2006 № 667/2006 «Про національний план дій щодо реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту», обласної комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням Житомирської обласної ради від 22 грудня 2016 року № 418, та з метою стимулювання їх успішних виступів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, поліпшення їх соціальних та побутових умов.

 

3. Встановлюється 50 щомісячних стипендій у розмірі

  • 10 стипендій по 4000 грн.;
  • 10 стипендій по 2800 грн.;
  • 10 стипендій по 1400 грн.;
  • 10 стипендій по 1000 грн.;
  • 10 стипендій по 800 грн.

 

ІІ. Порядок призначення

 

1. Висунення спортсменів-кандидатів на здобуття стипендії проводять старші тренери збірних команд області з виду спорту, голови обласних спортивних федерацій (осередків Всеукраїнських спортивних федерацій), керівники фізкультурно-спортивних установ та організацій.

 

2. Особи визначені у пункті 1 цього розділу подають управлінню сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації (далі – Управління) такі документи:

  • лист-клопотання про висунення кандидата на призначення стипендії спортсменам із зазначенням прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця проживання і навчання, його спортивний розряд та досягнення (за підписом керівника, що подає клопотання скріпленим печаткою, у двох примірниках), копію реєстраційного номеру облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номеру облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в папорті) кандидата;
  • витяг з протоколу про участь у відповідних змаганнях (учасників Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, чемпіонатів та Кубків Європи, світу, чемпіонатах України серед дорослих, юніорів та молоді).

 

ІІІ. Умови призначення стипендій

 

1. Стипендії призначаються спортсменам зі складу команд з олімпійських та неолімпійських видів спорту, спорту інвалідів. Пріоритетними є олімпійські види спорту за дисциплінами, які входять до програми Олімпійських ігор.

 

2. Обов’язковою умовою для одержання стипендії є здобуті спортсменом місця на Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх, чемпіонатах та Кубках Європи, світу, чемпіонатах України серед дорослих, молоді та юніорів, відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, згідно з нормами визначення кращих спортсменів за результатами змагань минулого року, на конкурсних засадах за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на утримання галузі фізичної культури і спорту та виплачуються Управлінням.

 

3. Додатковими критеріями відбору претендентів на стипендію є пріоритетність видів спорту, кількість та ступінь досягнень у спортивному сезоні (рейтинг), членство у складі збірних команд України (основний склад, кандидати, резерв), звання спортсмена, перспективність спортсмена.

 

4. В ігрових видах спорту визначаються не більше 2-х претендентів від команди.

 

ІV. Відбір претендентів на призначення стипендій

 

1. Для відбору претендентів на призначення стипендій видається наказ Управління про створення обласної комісії щодо призначення стипендій провідним спортсменам області (далі Комісія).

 

2. Формою роботи Комісії є засідання. Засідання є правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин складу Комісії.

 

3. Організаційне проведення відбору претендентів на призначення стипендій здійснюється Комісією на основі конкурсу з урахуванням вимог, передбачених розділом ІІІ цього Положення.

 

4. Рішення Комісії про визначення переможців конкурсу приймається більшістю присутніх на засіданні членів Комісії відкритим голосуванням та оформляється протоколом, який підписує голова (за його відсутності – заступник) та секретар Комісії. У разі рівного розподілу голосів, вирішальним є голос головуючого на засіданні.

 

 

V. Порядок призначення та виплати стипендій

 

1. Призначення стипендій здійснюється наказом Управління на підставі рішеня Комісії.

 

2. Стипендії спортсменам призначаються щороку та виплачуються щомісяця починаючи з 1 лютого протягом поточного року.

 

3. Стипендія перераховується Управлінням на банківський рахунок стипендіата.

 

4. Інформація про стипендіатів оприлюднюється на офіційному веб-сайті Управління.

 

 

VІ. Припинення виплати стипендій

 

1. Подання про припинення виплати стипендії надаються до Управління від старшого тренера збірної команди області з виду спорту, голів обласних спортивних федерацій (осередків Всеукраїнських спортивних федерацій), керівників фізкультурно-спортивних установ та організацій.

 

2. Рішення про припинення виплати стипендії приймається Комісією протягом 14-ти днів з дня реєстрації подання.

Виплата стипендій припиняється згідно з наказом Управління у разі:

  • порушення спортсменом навчально-тренувального процесу;
  • зниження спортивних результатів або дискваліфікація спортсмена;
  • припинення участі спортсмена у змаганнях без поважних причин;
  • виступу спортсмена за інший регіон;
  • зміни громадянства;
  • засудження за злочин;
  • смерті спортсмена, що підтверджується відповідними документами.

 

 

 

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту
облдержадміністрації

С.М. Гресь
Версія для друку