Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Опорні медичні заклади Житомирської області буде обладнано в рамках проєкту «EMERGENCY 2020»

10 Лютого 2020 • 11:22

Кіл-сть переглядів: 548

Із 15 жовтня поточного року 7 опорних закладів охорони здоров’я Житомирської області будуть мати єдиний брендбук, стандарти облаштування приміщень та відповідний перелік обладнання. Це окреслює новий урядовий проєкт «EMERGENCY 2020», яким передбачено обладнання 200 приймальних відділень екстреної допомоги.

 

Про це сказав 7 лютого Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час селекторної наради з керівниками облдержадміністрацій.

 

За словами Прем’єр-міністра, ефективність екстреної допомоги значно залежить від оснащеності та персоналу приймальних відділень, а їх наразі більше 200. Перш за все, необхідно привести всі приймальні відділення до стандартного зовнішнього вигляду та оснащення медичним обладнанням.

 

Передбачається, що 212 опорних лікарень в Україні мають забезпечити на території регіонів 60-хвилинну доступність усіх медичних послуг.

 

Ці приймальні відділення матимуть однаковий дизайн – від добору кольору до розташування кімнат.

 

Головна мета проєкту – створити комфортні для пацієнта умови. Якщо пацієнт перебуває в іншому місті та йому екстрено потрібно звернутися до лікарні, він має почуватися як удома. Також важливим є те, наскільки зручні приміщення для тих чи інших процедур та маршрут пацієнта по кабінетах.

 

Проєкт реалізовуватиметься Міністерством охорони здоров’я України спільно з обласними та міськими державними адміністраціями. До обов’язків адміністрацій, зокрема відноситимуться здійснення проєктних та будівельних роботи. Міністерством взяте зобов’язання закупівлі обладнання та проведення бюджетної програми.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині визначили 7 опорних лікарень. А 7 лютого Наталія Остапченко ознайомилася з роботою обласної дитячої лікарні.

 

Версія для друку