Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Маємо раціонально та якісно використовувати природні ресурси Житомирщини, – Віктор Градівський

21 Жовтня 2021 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 229

20 жовтня під головуванням заступника голови Житомирської ОДА Віктора Градівського відбулося друге засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться на території області. В засіданні також взяли участь голови чотирьох райдержадміністрацій, начальник Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА Олександр Кондратюк та члени регіональної комісії.

 

Про стан вжитих заходів щодо інвентаризації лісових ресурсів та водних об’єктів, що знаходяться на території громад, та інвентаризації земель за рахунок коштів, які надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, доповіли голови Бердичівської, Житомирської, Новоград-Волинської та Коростенської райдержадміністрацій.

 

Доповідачі поінформували про те, що наразі у всіх територіальних громадах створені комісії по інвентаризації, формуються пакети документів.

«Саме громади в першу чергу мають бути зацікавлені у тому, щоб якнайшвидше провести інвентаризацію наявних на території водних і лісових ресурсів та об’єктів комунальної власності, адже це дозволить збільшити надходження до їхніх бюджетів та максимально раціонально та якісно використовувати природні ресурси надалі», – сказав заступник голови ОДА Віктор Градівський.

Також на комісії заслухали сільських голів із питань використання коштів, які надійшли територіальним громадам у порядку відшкодування витрат сільськогосподарського і лісового виробництва на проведення інвентаризації.

 

На засіданні проаналізували кроки, що вже здійснені в області для виконання зазначеного завдання, озвучили проблемні питання проведення інвентаризації, а також напрацювали подальші плани щодо координації дій ОДА, РДА та територіальних громад із представниками Держгеокадастру, Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства та Басейнового управління водних ресурсів.

 

За результатами засідання Віктор Градівський наголосив на необхідності обов’язкового включення в дану роботу представників усіх громад, аби до кінця року завершити інвентаризацію лісових ресурсів та водних об’єктів.

 

Нагадаємо, що Віктор Градівський долучився до наради під головуванням Тараса Висоцького.

 

Версія для друку