На Житомирщині проводяться превентивні заходи задля забезпечення карантинних вимог. ВІДЕО
05 Листопада 2021 • 15:26
Кіл-сть переглядів: 264
Від початку запровадження у Житомирській області «червоного» рівня епідемічної небезпеки організовано спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби щодо дотримання підприємцями карантинних обмежень. З метою висвітлення ходу проведення перевірок участь у інспекційних заходах беруть представники засобів масової інформації.
Так, зазначені рейди вже проведено у містах Житомир та Бердичів, а також у Новограді-Волинському та Коростені.
Зокрема минулої доби спеціальні групи, до яких входять правоохоронці та представники Держпродспоживслужби за участі ЗМІ, перевірили низку закладів у місті Новоград-Волинський, серед яких: Кооперативний ринок “Урожай”, ресторани, кафе, кав’ярні, продуктові магазини, супермаркети, кіоски, магазини одягу, взяття, меблів, побутової хімії, готель, салони краси, перукарні, аптеки.
Як повідомила під час онлайн-брифінгу перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко, головними проблемами, що зафіксовані працівниками рейдових груп, залишаються відсутність інформаційних повідомлень у 90% власників бізнесу про те, що в умовах «червоної» зони заборонено вхід без повного курсу щеплення.
«Тому звертаюся до місцевої влади посилити роботу в даному напрямку, адже безпека громадян і руйнування ланцюжка нових захворювань – наш пріоритет», – наголосила Наталія Остапченко.
Як зазначалося раніше, в області щоденно працює 50 мобільних груп, які перевіряють заклади харчування, ринки, громадські місця й міжрегіональний транспорт.
«Ми довели, що контроль за дотриманням протиепідемічних заходів буде досить жорстким й буде тривати надалі. За результатами проведених рейдів лише упродовж минулої доби перевірено 449 суб’єктів господарювання та виявлено 120 порушень карантинних правил: складено 27 адмінпротоколів за недотримання протиепідемічних заходів та винесено 93 постанови щодо перебування осіб у громадських місцях без захисних масок», – повідомила перша заступниця голови ОДА.
Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.
Як проходили перевірки дотримання карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки підприємцями у Новограді-Волинському, дивіться у ВІДЕО нижче.
Брифінг першої заступниці голови Житомирської ОДА Наталії Остапченко дивіться на Фейсбук-сторінці облдержадміністрації.