Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

7,5 млн євро для підтримки інтеграції МСП України у внутрішній ринок ЄС в рамках конкурсів «READYFOREU»

24 Березня 2023 • 15:42

Кіл-сть переглядів: 265

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА, Європейська Комісія започатковує два конкурси пропозицій під спільною назвою «ReadyForEU» із загальним бюджетом 7,5 мільйонів євро. Ці два конкурси спрямовані на те, щоб допомогти українським підприємцям та підприємствам скористатися перевагами Внутрішнього ринку. Конкурси фінансуються в рамках Програми внутрішнього ринку й слідують за нещодавньою угодою про приєднання до Програми України, підписаної 2 лютого 2023 року Головою фон дер Ляєн та Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

 

Для кого: для українських малих та середніх підприємств (МСП), які постраждали від війни; для нових (молодих) українських підприємців.

 

Сума: Загальний бюджет – 7,5 мільйонів євро:

 

  • «Бізнес-міст» — бюджет становить 4,5 мільйонів євро;
  • «Erasmus для молодих підприємців — Україна» – бюджет становить 3 мільйони євро.

 

Дедлайн конкурсу «Бізнес-міст» – 27 квітня 2023 р. 17:00:00 за брюссельським часом.

 

Дедлайн конкурсу «Erasmus для молодих підприємців — Україна» – 11 травня 2023 р. 17:00:00 за брюссельським часом.

 

Умови:

 

Перший конкурс — «Бізнес-міст» — бюджет якого становить 4,5 мільйонів євро, забезпечить фінансову підтримку українським малим та середнім підприємствам (МСП), які постраждали від війни, у вигляді ваучерів на доступ до послуг та участь у виставках у ЄС. Проєкт адмініструватиметься організаціями підтримки бізнесу, як-от Європейська мережа підприємств (ЄМП), Європейська мережа кластерів та інші.

 

Метою конкурсу є створення консорціуму бізнес-організацій, який відбере до 1 500 українських МСП, орієнтованих на зростання та сталий розвиток, для прямої підтримки в розмірі до 2 500 євро. Подати заявку можна за посиланням: http://surl.li/fcumk

 

Другий конкурс «Erasmus для молодих підприємців — Україна» з бюджетом у 3 мільйони євро дозволить новим українським підприємцям набути підприємницький досвід в інших європейських країнах. Цей проєкт буде започаткований у рамках уже створеної програми Erasmus для молодих підприємців (EYE), яка запропонувала для понад 22 000 підприємців з усієї Європи можливість поділитися своїми підприємницькими ноу-хау. До вже створеної програми EYE звернулася найбільша кількість українських підприємців, які подали заявки (154) та взяли участь у програмі (79) протягом 2022 року.

 

Українські підприємства та підприємці зможуть подати заявку в останньому кварталі цього року Подати заявку можна за посиланням: http://surl.li/fcumx

Версія для друку