Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Керівництво Житомирської ОДА долучилося до відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. ФОТО

25 Лютого 2021 • 19:00

Кіл-сть переглядів: 290

Сьогодні, 25 лютого, Україна відзначає 150-річчя від дня народження Лесі Українки — геніальної української поетеси, перекладачки, фольклористки, громадської діячки, яка народилася у місті Новоград-Волинський на Житомирщині. Леся Українка зробила неоціненний внесок у розвиток української й світової літератури та входить до переліку найвідоміших жінок України.

 

Так, у день народження видатної поетеси у Новограді-Волинському заступники голови Житомирської ОДА Юрій Оханський та Віктор Градівський, а також заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, голова Новоград-Волинської РДА В’ячеслав Авраменко, представники місцевого самоврядування, письменники, жителі та гості міста Новограда-Волинського та ЗМІ долучилися до урочистостей із нагоди відзначення ювілейної дати.

 

У рамках святкування 150-річчя з дня народження поетеси проведено урочистості просто неба “На гостину до Лесі…” біля літературно-меморіального музею Лесі Українки, в якому всі охочі мали можливість сфотографуватися біля воскової фігури геніальної дочки українського народу.

 

Учасники заходу також взяли участь у процедурі погашення ювілейних марок із зображенням Лесі Українки. а на завершення урочистостей керівництво району, області та громадськість поклали квіти до пам’ятника Лесі Українки.

 

У Житомирі із нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки Житомирський музичний фаховий коледж ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради представив музично-поетичну імпрезу “Сім струн я торкаю, струна по струні…”.

 

Нагадуємо, що на Житомирщині триває поетичний марафон із читання віршів Лесі Українки, присвячений 150-річчю від дня народження нашої видатної землячки

 

29 січня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Сьогодні, 25 лютого, Президент вшанував пам’ять Лесі Українки.

 

Уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення 150-річчя Лесі Українки

 

Також Уряд присудив премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва.

 

 

 

 

 

 

Версія для друку