Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Лісовідновлення територій Житомирщини триває, – Юрій Денисовець

18 Жовтня 2021 • 17:15

Кіл-сть переглядів: 449

У рамках програми Президента України «Зелена країна» у Житомирській області триває активна фаза Всеукраїнської акції Держлісагентства «Створюємо ліси разом». Так, сьогодні, 18 жовтня, на Житомирщині посадили мільйон дерев.

 

Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк, який разом із заступником голови Житомирської ОДА Юрієм Денисовцем, народним депутатом України Арсенієм Пушкаренком, т.в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгенієм Медведовським та депутатом обласної ради Євгеном Жабокрицьким садили дерева у Попільнянському лісгоспі.

 

Юрій Денисовець повідомив, що лісовідновлення на території Житомирщини триває та заліснюються усі ділянки лісокультурного фонду, в першу чергу ті, що постраждали від масштабних пожеж у 2020 році.

«Співпраця держави та місцевої влади дає можливість розв’язати проблемні питання та зберегти природні ресурси області. А спільна справа озеленення країни єднає українців різних професій. Зробимо нашу країну зеленішою разом», – додав заступник голови ОДА.

Віктор Сахнюк зазначив, що сьогодні акція «Створюємо ліси разом» вкотре продемонструвала свою масштабність – близько 6,5 тисяч осіб посадили мільйон дерев на території Житомирської області.

 

У Малинському держлісгоспі до садіння лісу долучилися народний депутат України Тетяна Грищенко та голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

 

Разом із лісівниками дерева садили народні депутати, депутати обласної ради та  представники  місцевих органів влади і територіальних громад у Зарічанському, Бердичівському, Коростишівському, Баранівському держлісгоспах.

 

Лугинський держлісгосп садив дерева на території усіх шести лісництв, загалом висаджено 68400 саджанців на площі 12 га.  До акції залучалися школярі місцевих шкіл. Також разом зі школярами Лугинської гімназії та працівниками Лугинскої територіальної громади було озеленено центральний парк смт Лугини та подвір‘я біля гімназії.

 

Представники трьох об’єднаних територіальних громад: Радомишльської, Потіївської і Вишевицької, вихованці Вишевицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату,  представники ЗМІ садили сьогодні ліс разом із лісівникиами державного підприємства «Радомишльське ЛМГ». Гуртом заліснили понад 10 гектарів та посадили 60 тисяч саджанців сосни та берези.

 

У Ємільчинському лісгоспі сьогодні висаджено 64 тис. молодих сосен, дубів, модрин та беріз на площі понад 10 га.

 

У лісових угіддях ДП «Овруцьке СЛГ» протягом одного дня сьогодні, 18 жовтня, висаджено більше 70 тис. шт. садивного матеріалу на площі 15 га.

 

Нагадаємо, що Віталій Бунечко взяв участь у Форумі громад Житомирщини.

 

Також на території Овруччини пройшов престур “Уроки «чорного лиха».

 

#ЗеленаКраїна #ЗеленаЖитомирщина #ліс #ЛісиЖитомирщини #ЛісівникиЖитомирщини

 

Версія для друку