Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#МояКонституція25: 5 статей з Конституції України, які повинен знати кожен. ІНФОГРАФІКА

27 Червня 2021 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 142

Цьогоріч Україна відзначає 25 річницю від дня прийняття основного закону нашої держави — Конституції України.

 

Цей документ, після Акту про проголошення незалежності України, став другим наріжним каменем у будівництві української демократії. Після дебатів тривалістю майже 24 години, 28 червня 1996 о 09 годині 18 хвилин року Верховна Рада ухвалила Конституцію України.

 

Основний закон України складається з 161-ї статті. Конституція  говорить  про права і свободи українців, про повагу та гідність, недоторканість житла і право на свободу думки та слова, територіальну цілісність та недоторканність існуючих кордонів, про невід’ємне право на життя кожної людини в Україні і багато чого іншого, що притаманно конституціям виключно демократичних суспільств.

 

Окрім цього, в Конституції визначено стратегічний напрямок України до Євроатлантичної інтеграції, а українська як державна мова також гарантується саме  Конституцією.

 

Щоденний обов’язок громадянина України плекати принципи, які закладені в Конституції, щоб вони були не лише на папері, а стали дороговказами для українців на непростому шляху до  будівництва української держави.

 

Із нагоди 25-ї річниці конституції України Міністерство культури та інформаційної політики України підготувало тематичну інфографіку.

 

Нагадаємо, що до Дня Конституції України триває флешмоб «Моя Конституція».

 

Тематичний відеоролик до 25-ї річниці Конституції, розроблений Міністерством культури та інформаційної політики України, дивіться ТУТ.

 

Версія для друку