Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ПоетичнийМарафон: літературно-музична інтерпретація «Колискової» Лесі Українки у виконанні студентів Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка. ВІДЕО

17 Лютого 2021 • 19:00

Кіл-сть переглядів: 486

Поетичний марафон від Житомирської ОДА із читання віршів Лесі Українки, присвячений 150-річчю від дня народження нашої славетної землячки, продовжується. Твори талановитої письменниці, перекладачки, фольклористки, культурної діячки об’єднують людей різного віку, статі, професій, які декламують їх різними мовами, за допомогою слова та невербально.

 

Це переконливо демонструють студенти Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка Житомирської обласної ради, презентуючи поезію Лесі Українки «Колискова» у власній літературно-музичній інтерпретації та перекладом на англійську мову.

 

У виконанні Дар’ї Книжник, студентки ІІІ курсу відділу “Оркестрові духові та ударні інструменти” (флейта) та Тимура Бережного, студента IV курсу відділу “Народні інструменти” (гітара) звучить ніжна колискова люблячої матері своїй дитині.

 

Дивіться у ВІДЕО нижче.

 

Участь у поетичному марафоні до 150-річчя від дня народження Лесі Українки беруть учнівська та студентська молодь, вчителі, діячі культури та інших сфер діяльності.

 

Долучитися до поетичного марафону може кожен, надіславши заявку на електронну пошту Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації obl_info@ukr.net (зазначивши свої контактні дані).

 

Нагадаємо, що до марафону із читання віршів Лесі Українки вже долучилися учні загальноосвітньої школи № 28 міста Житомир – Валерія Шарова із власним прозовим твором про видатну поетесу та віршем Лесі Українки “Конвалії“, Кіріл Шефлер, Марія Воєвода, Каріна Баранська та Дарина Сич, Даніїл ЗмієвськийДаніїл Морозюк, Юлія Олійник, Єгор Колесник; студенти Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка Єлизавета Огороднійчук та Федір Софронов, а також учень Коростишівського НВК “Школа-ліцей” Богдан Степанчук.

 

Довідково. Організатор заходу – Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації.

 

Мета заходу  – вшанувати пам’ять великої українки та популяризувати творчість видатної письменниці, розкривши її багатогранність та самобутність.

 

#ЛесяУкраїнка

#ПоетичнийМарафон

#СлаветнаЖитомирщина

 

Версія для друку