Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України передав перші ліцензії на зв’язок 4G

06 Березня 2018 • 16:14

Кіл-сть переглядів: 263

Президент Петро Порошенко відвідав Український державний центр радіочастот, де вручив перші ліцензії за результатами проведення тендеру на користування радіочастотним ресурсом України, що відбувся 31 січня.

 

«Я впевнений в тому, що на сьогоднішній день –це є яскрава демонстрація як змінилася Україна», – сказав Петро Порошенко. Глава держави привітав компанії, що придбали ліцензії, а також подякував всім учасникам тендера.

 

1

Звертаючись до учасників торгів та присутніх у залі, Глава держави висловив переконання, що всі вони свідки не просто урочистої, а й визначальної події, адже «відбуваються торги, які відкривають ворота для зв’язку четвертого покоління». «Урочистої події тому, що сьогодні більш, ніж в три рази, чи майже в три рази, зросла початкова ціна, що свідчить про надзвичайно високий рівень прозорості і конкурентоспроможності. Це кроки, які спрямовані на демонстрацію ефективної боротьби з корупцією», – наголосив Президент.

 

«Уявити собі такий аукціон раніше було просто неможливо», – додав він.

 

Петро Порошенко нагадав, що в результаті попереднього конкурсу на частоти третього покоління було залучено 9 мільярдів гривень, 2 мільярди гривень отримала українська армія на конверсію частот та 26 мільярдів гривень було вкладено інвесторами в економіку України для того, щоб надати українцям якісний зв’язок.

 

«Сьогодні ми з вами присутні на історичній події. Голова центру мені сказав: «Петро Олексійович, я можу це порівняти лише з ратифікацією Угоди про асоціацію і прорив з безвізовим режимом». Такий масштаб події, яка відбувається сьогодні», – ще раз підкреслив Глава держави, зауваживши, що в результаті проведених торгів до бюджету буде залучено більше двох мільярдів додаткових коштів. Водночас, він висловив сподівання, що ця сума може сягнути й п’яти мільярдів.

 

1

«Всі ці кошти – до державного бюджету України, і це справжня ціна українських частот. Третій конкурс прозорий і ефективний, який забезпечує довіру інвесторів. Ніяких інших обмежень, крім перерахування коштів до бюджету, немає», – наголосив Петро Порошенко.

 

«26 мільярдів гривень, які були вкладені для розвитку зв’язку третього покоління, не менше 20-ти мільярдів буде вкладено в економіку України для розвитку зв’язку четвертого покоління. Друзі мої, ці цифри вражають. Ці цифри є елементом, ключовою характеристикою нашої співпраці, віри інвесторів в Україну і покращення інвестиційного клімату», – резюмував Президент.

 

Петро Порошенко підкреслив, що зв’язок четвертого покоління відкриває багато нових можливостей, особливо перед молодими українцями, зокрема в IT-технологіях, освіті. За його словами, за чотири роки впроваджено  дві сучасні технології: «Відмінність, або різниця між ними – це як з дрезини пересісти на сучасний швидкісний експрес».

 

1

«Можна буде швидко забути про паперові підручники і перейти до інтерактивної форми навчання. Бо підручники просто не встигнуть оновлюватися так само, як і оновлюються знання», – сказав він.

 

Глава держави зауважив, що після цього аукціону регулятор має провести аукціон із запуску стандарту 4G у діапазоні 900 МГц. «І ми зможемо запустити третє і четверте покоління (зв’язку – ред.) для сіл, селищ. Для того, щоб мала можливість розвиватися сільська медицина, сільська освіта. Для того, щоб сільрада мала надійний і ефективний інтернет зв’язок»,- наголосив він.

 

Петро Порошенко також висловив думку, що уже у 2018 році в абсолютній більшості обласних центрів мобільну оператори запустять 4G зв’язок. «В Києві, я сподіваюсь, що це буде вже за декілька місяців», – додав він.

 

1

За його словами, запровадження 4G зв’язку також означає і можливість запровадження системи «розумне місто»: розумне управляння вуличним освітленням, ефективна система громадського транспорту, облік, GPS. «Це в тому числі і безпека, і веб-камери, і громадський порядок», – сказав Президент.

 

«Україна повертається в Європу, в тому  числі і за рівнем ІТ-технологій», – зазначив Петро Порошенко, додавши, що це відкриває нові можливості для українців, які спеціалізуються на ІТ-технологіях, яким не потрібно буде їхати за кордон. Крім того, відкриваються нові можливості електронної торгівлі, інтернет-торгівлі, використання нових платіжних засобів.

 

«Всі, хто користуються цими послугами, можуть бачити наскільки змінюється наша держава», – переконаний Президент.

 

Він наголосив, що наголошую, все це робиться у надзвичайно ефективному антикорупційному середовищі із залученням коштів до державного бюджету.

Версія для друку