Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Пріоритетом у 2015 році стане переведення теплопостачальних підприємств на альтернативні види палива

26 Лютого 2015 • 09:36

Кіл-сть переглядів: 701

З ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за підтримки журналу «Житлово-комунальне господарство України» в облдержадміністрації сьогодні, 26 лютого, розпочався семінар-навчання на тему: «Практичні антикризові заходи». Учать у навчанні взяли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, його перший заступник Геннадій Дмитренко, директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Геннадій Забродський та керівники районів і міст області.

 

Сергій Машковський подякував усім головам райдержадміністрацій, міським головам та керівникам підприємств, установ і організацій Житомирщини за злагоджену, скоординовану та відповідальну роботу в напрямку доручення Уряду щодо скорочення на Житомирщині обсягів споживання газу на 30%. Голова облдержадміністрації констатував: «Житомирська область є одним із лідерів по Україні за скороченням споживання газу та дотриманням лімітної дисципліни, що неодноразово відзначалося на рівні Уряду».

 

Керівник області звернув увагу, що економії майже 17 млн. куб. м газу  вдалося досягти завдяки таким заходам: часткове переведення на автономне та індивідуальне опалення споживачів в окремих населених пунктах, закриття дев’яти нерентабельних комунальних котелень, модернізація 50 комунальних котелень та заміна 53-х енергоємних котлів. Вагомим кроком у цьому напрямку стало і заміщення споживання природного газу.   

 

Сергій Машковський переконаний, що Житомирщина має сповна використовувати свій природний потенціал. В першу чергу, це деревина і торф, розробка родовищ якого в Лугинському, Овруцькому та Олевському районах стане пріоритетними напрямком у поточному році. Окрім цього, в області працює три заводи, які виробляють твердопаливні котли, та понад 20 підприємств, що спеціалізуються на виробництві пелетів, паливних гранул та брикетів.

 

Із запланованих 119 котелень у 2014 році на альтернативні види палива було переведено 112, що дало змогу зекономити близько 19 млн. куб. м газу. Як зазначив голова облдержадміністрації, робота в цьому напрямку триває. Наразі вже заявлено про 59 котелень, на які виготовлена проектно-кошторисна документація, 11 з яких мають експертну оцінку. 

 

 

«Одним із пріоритетних напрямків роботи у 2015 році стане переведення теплопостачальних підприємств на альтернативні види палива, оскільки саме вони є основними споживачами природного газу на Житомирщині», – наголосив голова облдержадміністрації.

 

Представники провідних підприємств, які працюють в  напрямку практичного втілення проектів щодо економії газу, презентували свої досягнення та пропозиції під час семінару та відповіли на запитання його учасників.

 

Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку