Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Прийом заяв на монетизацію субсидій продовжено до 1 листопада

14 Вересня 2017 • 06:47

Кіл-сть переглядів: 435

1Субсидіанти, які вели енергоефективне домогосподарство, можуть отримати грошову винагороду за енергоефективність – прийом заяв на монетизацію субсидій продовжено до 1 листопада.

 

Відповідну постанову “Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” прийняв Кабінет Міністрів України вчора, 13 вересня.

 

Міністр соціальної політики Андрій Рева, представляючи проект постанови на засіданні Уряду, пояснив, що діючим положенням встановлено термін подачі заяв на виплату зекономлених частин субсидій до 1 вересня поточного року. Проте на адресу Міністерства надходять чисельні звернення від громадян про об’єктивні обставини, через які вони не можуть подати заяву у встановлений строк.

 

“Постановою передбачається подовження терміну подачі заяв до 1 листопада цього року, якщо така заява не була подана до 1 вересня через незалежні від одержувача причини. Це допоможе громадянам реалізувати своє законне право на отримання виплат”, – заявив Міністр.

 

Також зазначеною постановою врегульовується питання впливу заборгованості на рішення про перепризначення субсидій на наступний опалювальний період.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині майже 82 тис. родин подали заяви на монетизацію зекономлених субсидій.

Версія для друку