Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У 2018 році плануємо реалізувати в області утричі більше проектів, – Ігор Гундич

07 Березня 2018 • 11:14

Кіл-сть переглядів: 359

1У 2018 році в області кошти будуть розподілятися таким чином, щоб зробити утричі більше, ніж у минулому році.

 

На цьому наголосив голова ОДА Ігор Гундич сьогодні, 7 березня, під час сесії обласної ради.

 

«Враховуючи і державні субвенції, і власні надходження Житомирщини, ми плануємо спрямовувати кошти так, щоб зробити у 2018 році як мінімум утричі більше, ніж у минулому році. Ми намагатимемося не розпорошувати бюджет на дрібниці», – зазначив Ігор Гундич.

 

За його словами, планується виділення коштів на проект «Засвітимо Житомирщину» – за найближчі 5 років в області кожне село Житомирщини матиме освітлення. З обласного бюджету планують спрямувати 5 млн грн, а також фінансувати з ДФРР та місцевих бюджетів громад, які хочуть брати участь у цьому проекті.

 

7,5 млн грн спрямують на реконструкцію онкодиспансер – у 2018 році планується онкоцентр добудувати і утеплити, а у наступному – зробити внутрішні роботи.

 

«Плануємо також відкрити у 2018 році центр реабілітації учасників АТО та інвалідів на базі центру вертебрології. З обласного бюджету спрямовуватимуться кошти на обладнання. Це буде один із найкращих центрів реабілітації в Україні. Крім того, 50 млн грн з державного бюджету вже спрямовуємо на будівництво перших 10 амбулаторій, які плануємо відкрити до кінця року», – зазначив Ігор Гундич.

 

Також передбачається придбання шкільних автобусів – близько 25 млн грн коштів з державної субвенції та залишків з минулих років. Орієнтовно це буде 20 автобусів за принципом 70х30 у співфінансуванні з місцевими бюджетами.

Версія для друку