Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У День Соборності України керівництво Житомирської ОДА вшанувало пам’ять відомих українських діячів-державотворців

22 Січня 2021 • 12:17

Кіл-сть переглядів: 178

Сьогодні, 22 січня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко спільно зі своїм заступником Юрієм Оханським, а також головою Житомирської обласної ради Володимиром Федоренком, заступником голови облради Володимиром Ширмою, представниками структурних підрозділів ОДА та Житомирської міської ради, громадськості та ЗМІ вшанували пам’ять відомих українських діячів-державотворців з нагоди Дня Соборності України.

 

Так, учасники акції поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та Івану Франку, меморіального погруддя В’ячеслава Чорновола, меморіальної дошки Михайла Грушевського, пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, пам’ятних стендів Героям АТО/ООС, а також могил учасників українських національно-визвольних змагань Миколи Сціборського й Омеляна Сеника та пам’ятника Олегу Ольжичу.

 

З нагоди Дня Соборності сьогодні, 22 січня, Президент України поклав квіти до пам’ятника Михайлу Грушевському.

 

Тематичне відео від Житомирської ОДА до Дня Соборності України можна переглянути ТУТ

 

Також дивіться соціальний відеоролик “Разом з власної волі з 1919 року!”, який підготував Український інститут національної пам’яті.

 

Довідково. День Соборності України — свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Тоді на площі перед Київською Софією на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу.

 

Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День Соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

 

Версія для друку