Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У ДСНС України поінформували про хід ліквідації лісових пожеж на території Житомирської області

24 Квітня 2020 • 17:50

Кіл-сть переглядів: 219

У Житомирській області на локалізованих осередках пожеж в Овруцькому районі ситуація залишається контрольованою, відкритого вогню немає, продовжується проливання тліючої лісової підстилки, пеньків та деревини.

.

Про це сьогодні, 24 квітня, під час онлайн-брифінгу повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

“Разом з тим в Олевському районі вчора у другій половині дня виник новий осередок пожежі у лісовому масиві Поясківського лісництва, який через сильні пориви вітру швидко розповсюдився до 200 га. та місцями переходив у верхову. Завдяки залученню авіації ДСНС за декілька годин вдалося ліквідувати верхову пожежу, а залучення достатньої кількості пожежних розрахунків (100 чол. та 30 од. техніки) Держлісагентства і ДСНС дозволили зупинити її подальше поширення, захистити від вогню село Замисловичі (де проживає до 1 тис. осіб) та Поліський державний заповідник. На ранок відкритого вогню на цьому осередку немає, спостерігається задимлення внаслідок тління деревини, вживаються заходи щодо ліквідації пожежі. За результатами повітряної розвідки у разі необхідності будуть залучені додаткові сили Держлісагентства та ДСНС”, – поінформував Володимир Демчук.

Він також додав, що до робіт залучено понад 680 осіб та 100 од. техніки (від ДСНС 80 чол. та 20 од. техніки).

.

Заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко помідомив, що упродовж 24-25 квітня істотних опадів на території  Житомирської області не очікується.

Версія для друку