Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко та Наталія Остапченко взяли участь у передачі нових реанімобілів. ВІДЕО

22 Жовтня 2020 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 216

10 нових спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги придбали для КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Житомирської обласної ради, 5 з яких вже надійшли та розподілено між районами Житомирської області – по одному автомобілю поїдуть до Овруча, Радомишля та Житомирського району та ще 2 залишаться у Житомирі.
.
Автомобілі «Сітроєн» класу В закуплено за кошти, що надійшли цьогоріч від Національної служби здоров’я України та спрямовані на запобігання виникненню, поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемії гострої респіраторної хвороби Cоvid-19, на загальну суму 19 млн 600 тис. гривень.
“Це перша за останні 6 років велика поставка спеціалізованої техніки, придбаної для потреб області за державний кошт. Останнє оновлення парку швидких відбувалося на Житомирщині у минулому році за рахунок благодійників,” – зазначив Віталій Бунечко.
Ще 5 автомобілів буде поставлено до кінця листопада та направлено до районів, де ще буде нагальна потреба в таких автівках.
.
Реанімобілі відповідають вимогам до спеціалізованого санітарного транспорту, а за комплектацією медичного обладнання відповідає класу В.
.
Як розповіла головна фельдшерка Центру Марія Лукаш, автівки обладнані усім необхідним для транспортування важких хворих та надання екстреної медичної допомоги, зокрема й пацієнтам із COVID-19. Є сучасний дефібрилятор, електрокардіограф, глюкометр, пульсоксиметр, пристрій відсмоктування та апарат для штучної вентиляції легень. Також є ноші для транспортування хворих, пристрій для перенесення пацієнта, що сидить, набір шин при переломах, вакуумний матрац, кисневі балони, мішок дихальний та інше обладнання.
.
Довідково. Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розпочав свою роботу з 01.01.2013. Одним із основних проблемних питань на початку роботи Центру було питання застарілого автомобільного парку. В 2013 році 80% автомобілів використовувались понад 10 років. 35 із них підлягали списанню.
У травні 2014 року згідно розподілу МОЗ України Центр отримав 38 автомобілів «Пежо» класу В та 4 автомобілі «Сітроєн» класу С.
Версія для друку