Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Департамент охорони здоров’я Житомирської ОВА про рутинну імунізацію та інші актуальні питання галузі. ВІДЕО

11 Серпня 2022 • 17:12

Кіл-сть переглядів: 249

Сьогодні, 11 серпня, начальниця відділу Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Анна Васянович провела брифінг щодо актуальних питань здоров’я громадян в області.

«Попри усі зміни, які принесла у наше життя війна, питання здоров’я громадян залишається одним із найголовніших пріоритетів. Зараз особливо важливо захистити себе від інфекційних хвороб. А найкращий спосіб це зробити – дотримуватися національного Календаря профілактичних щеплень, затвердженого Міністерством охорони здоров’я України. Це дозволить убезпечити себе від таких неприємних хвороб як кір, краснуха, туберкульоз, дифтерія, кашлюк, а також COVID», — сказала Анна Васянович.

Вона також зазначила, що до початку повномасштабного вторгнення Житомирщина впевнено тримала планку по кількості вакцинацій серед дорослих та дітей. Темпи рутинної імунізації поступово поверталися до рівня, який був в країні до пандемії. Але через зрозумілі обставини за останні пів року кількість звернень за щепленням значно знизилась.

«За перше півріччя від туберкульозу, вакцинацію від якого проводять в перші дні життя, щеплено 32,4 % дітей до 1 року.  Рівень охоплення вакцинацією дітей першого року життя від кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця та поліомієліту сягає лише 38 %. Для гепатиту В цей показник становить 25 %», — додала Анна Васянович.

Детальніше дивіться у ВІДЕО нижче.

 

Нагадаємо, що Житомирському обласному центру крові терміново потрібна донорська кров всіх груп.

 

 

 

Версія для друку