Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині придбають ще 3 будинки для дітей-сиріт – Ігор Гундич розподілив субвенцію на соціальне житло

19 Листопада 2018 • 14:57

Кіл-сть переглядів: 256

Ще для 3 дітей-сиріт із м. Житомир, м. Новоград-Волинський та Баранівської ОТГ придбають цього року житло за кошти державної субвенції у розмірі 1 млн 82,7 тис. грн.

 

Підписав відповідне розпорядження про розподіл коштів голова Житомирської ОДА Ігор Гундич минулого тижня.

 

За словами т.в.о. начальника служби у справах дітей ОДА Наталії Пилипчук, документом затверджується ще один розподіл державної субвенції для придбання житла 3 дітям-сиротам із Житомирської області.

 

«Згідно із розпорядженням голови ОДА за 1 млн 82,7 тис. грн субвенції, які перерахують до місцевих бюджетів, придбають ще 3 будинки для дітей-сиріт. Загалом у 2018 році місцевим бюджетам області розподілено 5 млн 929, 1 тис. грн. коштів державної субвенції для придбання: 1 житлового об’єкта під ДБСТ у Брусилівському районі; 7 квартир під соціальне житло для 7 осіб з числа дітей-сиріт у м. Житомир, м. Новоград-Волинський, Баранівській, Радомишльській Лугинській та Хорошівській ОТГ; 7 квартир у власність 8 особам з числа дітей-сиріт, одна з яких має інвалідність у м. Житомир, Черняхівському районі, Коростишівській, Пулинській та Червоненській ОТГ», – прокоментувала Наталія Пилипчук.

 

Відповідно до документу 1 млн 82,7 тис. грн державної субвенції розподіляється на придбання соціального житла для 2 дітей-сиріт із м. Новоград-Волинський та Баранівської ОТГ, а також придбання квартири у власність дитини-сироти на території м. Житомир. Середній розмір житлової площі – 18,4 кв. м.

 

Загалом цьогоріч Житомирській області на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа передбачена субвенція з державного бюджету у сумі 18 млн 255,5 тис. грн.

 

Наталія Пилипчук додає, що відразу після надходження пропозицій від РДА, міських рад, громад в ОДА проведуть комісію для розподілу решти коштів державної субвенції, за які придбають житло для тих категорій, які цього найбільше потребують.

 

Нагадаємо, що голова ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження про будівництво ще 4 футбольних полів із штучним покриттям.

Версія для друку