Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В облдержадміністрації обговорили вплив змін у законодавстві на діяльність суб’єктів підприємницької діяльності

26 Лютого 2015 • 14:36

Кіл-сть переглядів: 672

26 лютого в прес-центрі облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка відбулося засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

 

На засіданні були розглянуті питання щодо змін в Податковому та Митному кодексах України, їх вплив на діяльність суб’єктів підприємницької діяльності, про механізм зменшення навантаження на фонд оплати праці.

 

В обговоренні взяли участь керівники і представники головного управління Державної фіскальної служби в області, управління Пенсійного фонду України в області, Житомирської митниці, головного управління Держземагентства в області, громадських організацій та об’єднань підприємців.

 

В. о. начальника головного управління ДФС у Житомирській області Лілія Куришко поінформувала присутніх про основні зміни і доповнення у Податковому кодексі. Як зазначила посадовець, метою процесу податкового реформування є сприяння розвитку малого і середнього бізнесу. Так, запроваджене зменшення кількості податків та зборів з 22 до 11 має стати шляхом до спрощення адміністрування та зменшення навантаження на малий та середній бізнес. Іншими озвученими новаціями у податковій сфері є оптимізація кількості груп платників єдиного податку, запровадження системи електронного адміністрування ПДВ, що має спростити ведення бізнесу, питання податкового компромісу. Відносно податку на прибуток – усунуто дублюючий податковий  облік. Введено дворічний мораторій на перевірки бізнесу.

 

У зв’язку з концепцією децентралізації влади суттєві права з реформування бюджету надані органам місцевого самоврядування. Зміни стосуються двох напрямків – запровадження 5% акцизного збору і податку на нерухомість.

 

Лілія Куришко акцентувала, що податок на нерухомість фізичних осіб запроваджуватиметься з 2016 року, для комерційної нерухомості – з поточного року за ставками, прийнятими до 1 лютого сесіями органів місцевого самоврядування. Податок на нерухомість буде стягуватися у кожному населеному пункті так, як це вирішила місцева територіальна громада. Це на практиці демонструватиме ознаки децентралізації влади через інструмент фінансової самостійності.

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку