Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський долучився до засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

30 Червня 2021 • 17:15

Кіл-сть переглядів: 402

Сьогодні, 30 червня, відбулося онлайн-засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

 

Від Житомирської облдержадміністрації до засідання долучилися заступник голови ОДА Віктор Градівський та керівники профільних структурних підрозділів.

 

На засіданні розглянули результати робочої поїздки членів Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів до Житомирської області.

 

За підсумками виїзного засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, що відбулося 13 травня 2021 року, на тему «Реалізація заходів щодо сприяння зайнятості населення, визначених Законом України «Про зайнятість населення»» було надано пропозиції з вирішення проблемних питань.

 

Так, із метою дотримання трудових та соціальних гарантій найманих працівників, внесено зміни до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», задля розширення повноважень Держпраці внести зміни до Закону України «Про охорону праці» щодо можливості виявлення осіб, які не здійснили державну реєстрацію як суб’єкти господарської діяльності, проте фактично виконують таку діяльність.

 

Зняти мораторій на перевірки, встановлений Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 № 533-IX.

 

Повернути до попередньої редакції ч. 3 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» у частині здійснення виконавчими органами міських рад міст обласного значення та територіальних громад на відповідних територіях контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством.

 

З метою поширення державних гарантій на допомогу по безробіттю на осіб, які здійснюють громадську та іншу діяльність на безоплатній основі, внести зміни до Закону України «Про зайнятість населення» в частині не включення до зайнятого населення зазначену категорію громадян.

 

3 метою підвищення ефективності діяльності соціального діалогу внесено пропозицію розробити Дорожню карту «Стратегія модернізації соціального діалогу в територіальних громадах» із покроковим планом його реалізації.

 

3 метою забезпечення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи спрямувати області кошти з державного бюджету у сумi 97,9 млн грн на погашення заборгованості за бюджетним напрямом «Компенсації за втрачене майно та оплата витрат у зв’язку з переїздом на нове місце проживання громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» у повному обсязі тощо.

 

Також окреслено шляхи вирішення питання щодо неможливості перетворення будинків дитини у Центри медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям:

 

включення Центру медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям до Переліку закладів охорони здоров’я, затвердженого наказом МОЗ України від 28.10.2002 № 385;

 

внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 №675 «Про затвердження Положення про центр медичної реабiлiтацiї та паліативної допомоги дітям», включивши окремий структурний підрозділ для утримання дітей, які у даний час залишилися у будинку дитини;

 

удосконалення механізму оплати вартості утримання дітей у закладах інституційного догляду та виховання дітей, зокрема в частині врегулювання такоï оплати за рахунок коштів батьків або осіб, які їх замінюють, або коштів місцевого бюджету (у разі прийняття відповідним органом опіки та піклування рішення про влаштування дитини до такого закладу) для забезпечення коштів на утримання дітей.

 

Версія для друку