Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський провів чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Житомирській ОВА

28 Березня 2024 • 16:48

Кіл-сть переглядів: 382

Сьогодні, 28 березня, під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського відбулося чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при обласній військовій адміністрації.

 

На порядку денному низка актуальних питань для покращення умов перебування вимушених переселенців на Житомирщині. Основним з них є обговорення стану забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом.

 

У засіданні також взяли участь керівники профільних структурних підрозділів ОВА, представники громадських організацій.

 

Наразі в Житомирській області наявний житловий фонд соціального призначення складає 90 житлових приміщень. У зазначених будинках та квартирах всього проживає 268 осіб, з них 88 ВПО. На соціальному квартирному обліку перебуває 701 особа, з них 33 ВПО.

 

Віктор Градівський також підкреслив, що  за результатами проведеного моніторингу місць тимчасового проживання ВПО в області з’ясовано, що Коростенською та Житомирською РВА розглядається питання щодо внесення до переліку МТП для ВПО декількох приміщень. При надходженні відповідних пакетів документів від власників (балансоутримувачів) щодо включення нових об’єктів до переліку, до розпорядження обласної військової адміністрації буде внесено відповідні зміни.

 

При розміщенні осіб окрема увага приділяється сім’ям з дітьми, маломобільним особам та особам з інвалідністю. Так, до інтернатних закладів системи соціального захисту населення області розміщено 28 осіб з числа евакуйованого населення. Область повністю взяла на себе витрати з утримання, проживання, харчування та медичного забезпечення ВПО, яких розміщено в інтернатних установах.

 

Загалом на сьогодні у 12 інтернатних установах соціального захисту населення області перебуває 351 ВПО.   Усім евакуйованим особам через відділення «Укрпошта» у м. Бердичів одноразову грошову допомогу виплачено 818 особам на суму майже 2,6 млн грн.

 

Разом з тим евакуація маломобільних груп населення з небезпечних регіонів відбувається, у тому числі й до інтернатних закладів системи соціального захисту населення області.

 

Довідково. В області фактично проживають 58,8 тис. внутрішньо переміщених осіб. Із загальної кількості ВПО 16,1 тис. дітей, 2,9 тис. осіб з інвалідністю та 362 багатодітні родини.

 

У територіальних громадах області, у яких розміщувалися евакуйовані громадяни, визначено відповідальних осіб за їх розміщення.

 

 

Версія для друку