Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко публічно звернувся до правоохоронних органів задля перевірки фактів розкрадання бюджетних коштів в ОДА

16 Жовтня 2019 • 13:24

Кіл-сть переглядів: 789

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко представив факти виявлення корупційних зловживань під час проведення тендеру на експлуатаційне утримання доріг області, реконструкції стадіону «Полісся», будівництва сільських амбулаторій.

 

Після чого керівник ОДА публічно звернувся до правоохоронних органів з метою відкриття кримінальних проваджень щодо можливих фактів розкрадання бюджетних коштів та зловживання службовим становищем посадових осіб.

 

Про це Віталій Бунечко заявив під час брифінгу для ЗМІ, який провів сьогодні, 16 жовтня, в ОДА.

 

Раніше керівник області повідомляв журналістам, що у підрозділах ОДА проходять перевірки, а також анонсував публічну передачу цих матеріалів до правоохоронних органів Житомирщини.

 

«Минулого тижня я казав, що ми наштовхнулись на саботаж в процесі нашої діяльності, розпочавши внутрішній аудит певних підрозділів. Сьогодні ж ми представляємо результати цих перевірок і передаємо ці матеріали в письмовому вигляді до правоохоронних органів. Ми й надалі будемо сприяти в наданні повної інформації правоохоронцям. І я впевнений, що будуть зроблені відповідні висновки згідно Кримінального процесуального кодексу України», – зазначив голова ОДА.

 

Під час брифінгу Віталій Бунечко разом із заступником голови ОДА Наталією Остапченко представили журналістам та громадськості детальний фінансовий аналіз щодо проведення «дорожнього» тендеру на 320 млн грн, реконструкції стадіону «Полісся» та будівництва 22 амбулаторій.

 

«На підставі перевірок звертаюсь до правоохоронних органів з метою відкриття кримінальних проваджень щодо можливих фактів розкрадання бюджетних коштів та зловживання службовим становищем посадових осіб при:

 

проведенні процедури відкритих торгів на закупівлю послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області протяжністю 6941,5 км на загальну вартість 320 млн 775,7 тис. грн. А також перевірити подані на розгляд акти наданих послуг з експлуатаційного утримання доріг за 2 місяці вартістю понад 100 млн грн від субпідрядних організацій;

 

будівництві 22 амбулаторій за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на загальну суму 158,4 млн грн;

 

реалізації проекту «Реконструкція футбольного поля та благоустрій території Центрального стадіону по вул. Фещенка-Чопівського, 18 в м. Житомирі» загальною кошторисною вартістю 152 млн 147 тис. грн», – заявив Віталій Бунечко.

 

Про деталі фінансового аналізу щодо цих об’єктів читайте згодом на сайті ОДА.

 

Версія для друку