Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#єВідновлення: До уваги жителів Житомирщини! Подати заяву на отримання компенсації за зруйноване житло можна у застосунку ДІЯ

01 Серпня 2023 • 17:01

Кіл-сть переглядів: 578

Сьогодні у Житомирській області нараховується 4814 об’єктів, пошкоджених внаслідок російської збройної агресії. Наразі відновлено 50 відсотків від загальної кількості, а це 2437 об’єктів.

 

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляють, що відсьогодні власники житла, яке було зруйноване внаслідок збройної агресії рф, зможуть подати заяву на отримання компенсації. Зробити це можна через застосунок Дія.

 

Звертаємо увагу громадян, будівлі яких, зазнали ушкодження або руйнування: з травня місяця поточного року працює електронна система єВідновлення через яку жителі громад можуть отримати компенсацією для самостійного відновлення осель.

 

Отримати компенсацію зможуть тільки одноосібні власники житла, яке:

 

– Зруйноване через бойові дії після 24 лютого;

 

– Не підлягає відновленню;

 

– Розміщене на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій.

 

Як люди можуть податися на компенсацію?

 

Перш за все, потрібно подати в Дії інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно, якщо таке ще не було подане.

Після цього потрібно безпосередньо подати через Дію заяву.

Заяви розглядатимуть комісії, створені при органах місцевого самоврядування. Вони й прийматимуть рішення щодо призначення чи не призначення компенсації.

 

Компенсація надаватиметься у формі електронного житлового сертифікату. Його можна використати для купівлі житла на первинному чи вторинному ринках. Не обмежували у виборі місця нової оселі — громадяни зможуть обрати житло в будь-якій громаді України.

 

Послугу компенсації за зруйноване майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проекту USAID / UK aid TAPAS Project/ Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах та Світового банку.

 

Додаткову інформацію можна отримати на сайті програми єВідновлення в розділі «Зруйноване житло» https://erecovery.diia.gov.ua/ або ж звернувшись на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2).

Версія для друку