Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Сьогодні особлива увага і турбота людям похилого віку та ветеранам

01 Жовтня 2018 • 15:23

Кіл-сть переглядів: 201

Сьогодні, 1 жовтня, у Міжнародний день громадян похилого віку та День ветеранів, особлива увага, шана та турбота про жителів області поважного віку. Керівництво області та представники соціальних служб відвідали геріатричні пансіонати Житомирщини, поспілкувалися з ветеранами, вручили їм подарунки.

 

Директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Юрій Прокопець зазначає, що в області для  ветеранів створені  належні соціально-побутові умови. У геріатричних пансіонатах переважна більшість людей похилого віку проживає в одномісних та двомісних кімнатах. Сьогодні відвідали три геріатричні пансіонати в області, щоб привітати ветеранів та поспілкуватися з ними.

 

Урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветеранів відбулися в Коростенському геріатричному пансіонаті для ветеранів війни та праці. Це  стаціонарна соціально-медична  установа  загального  типу   для   постійного проживання 255 громадян  похилого  віку,  ветеранів  війни  та праці, людей з інвалідністю,  які  потребують постійного  стороннього  догляду,  побутового  і медичного обслуговування. У даний час в пансіонаті  проживає 195 підопічних, які забезпечені всім необхідним для культурного, побутового та медичного обслуговування. 72 штатних працівники цілодобово забезпечують медичне обслуговування підопічних.

 

Також представники облдержадміністрації завітали до Бердичівського геріатричного пансіонату з цінними подарунками. У цьому закладі наразі проживає 183 громадяни похилого віку, хоча розрахований на 250 місць. В пансіонаті є бібліотека на 5500 книжок, кінозал на 170 місць, місце для відправлення релігійних обрядів віруючих, на території установи є фруктовий сад. Для побутового обслуговування є майстерні по ремонту одягу та взуття, баня, пральня.

 

В пансіонаті усі лікувальні кабінети забезпечені медичною апаратурою, на кожному з п’яти поверхів функціонують душові, ванні кімнати. При необхідності підопічні отримують консультативну допомогу, амбулаторне та стаціонарне обстеження та лікування в Бердичівській міській лікарні, протитуберкульозному та психоневрологічному диспансерах, у Житомирській обласній консультативній поліклініці та обласній лікарні, в обласному госпіталі. Один раз на рік в пансіонаті проводиться поглиблений комплексний медичний огляд лікарями міської лікарні. Крім того, здійснюється зубопротезування спеціалістами районного стоматологічного об’єднання.

 

У Житомирському геріатричному пансіонаті на сьогодні проживає 203 підопічних. Пансіонат розрахований на одночасне проживання 255 осіб, які потребують допомоги та догляду сторонніми особами. У розпорядженні підопічних геріатричного пансіонату знаходиться 129 житлових кімнат, які розраховані для проживання 255 підопічних. З житлового фонду пансіонату –  35 одномісних кімнат, 92 двомісні кімнати та 2 кімнати розраховані на проживання по 3 особи. У пансіонаті є кіноконцертний зал, затишні фойє і зал для перегляду телевізійних програм,  місце для відправлення релігійних обрядів віруючих та бібліотека на 5,7 тис. книжок.

 

 

 

Версія для друку