Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина є невіддільною частиною великої та сучасної української Держави, — Віталій Бунечко

23 Вересня 2022 • 10:58

Кіл-сть переглядів: 280

22 вересня у приміщені Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера відбулися урочистості з нагоди відзначення 85-річчя створення області. 

 

Участь у святковому заході взяли начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та його заступники, керівництво Житомирської обласної та міської рад, представники районної влади, установ та організацій Житомирщини, військовослужбовці та молодь.

 

Під час урочистостей керівництво області нагородило почесними відзнаками жителів Житомирщини, які щодня роблять внесок у її добробут та стійко борються з теперішніми викликами.

«Для кожного з нас важливо, що наша рідна Житомирщина є невіддільною частиною великої та сучасної української Держави. Адже усіх нас об’єднала Єдність, яку ми відчуваємо зараз, стоячи пліч-о-пліч з усіма українцями проти підступного ворога, який розв’язав нечувану у 21-му сторіччі війну на нашій землі в центрі Європи», — сказав Віталій Бунечко.

Як наголосив начальник Житомирської ОВА, війна об’єднала та згуртувала усіх, для кого любов до України, до свого рідного краю – це не просто слова.

«Це героїзм тисяч мирних жителів області, які за покликом серця стали до лав Збройних Сил України. Це тепло та підтримка, що отримали на Житомирщині сотні тисяч українців, які були вимушені евакуюватися з територій понівечених війною. Це безсонні ночі медиків, які не зважаючи на втому, рятували людей, що постраждали від ворожих бомбардувань та лікували поранених у боях військових. Це рішучість наших лісівників, які завжди готові прийти на допомогу військовим, рятівникам, енергетикам та жителям області, чиї домівки потрощив ворог. Це самовідданість наших правоохоронців та рятувальників, які з перших хвилин повномасштабного вторгнення стоять на захисті громадян. Саме вони першими зіштовхнулися з наслідками війни. Кожен з них намагається зробити все можливе, щоб якнайшвидше повернути наші міста та села до звичного життя. Це щоденна праця будівельників та комунальників, які раз за разом лагодять пошкоджені ворогом комунікації, дахи та вікна, щоб люди могли повернутися до своїх осель та робочих місць. Це завзяття наших спортсменів та культурних діячів, які попри всі труднощі продовжують підіймати український прапор та нести наш непереможний дух по усьому світові, нагадуючи усім, на що спроможна Незалежна Україна. Це мільйон добрих справ наших волонтерів, які вже 7 місяців, без перепочинку, шиють, будують, збирають та доставляють те, що потрібно нашим захисникам та переселенцям саме тут і зараз», — зазначив Віталій Бунечко.

Він також підкреслив, що повномасштабне вторгнення росії стало прикрою, але тимчасовою перешкодою на нашому шляху до розвитку, адже нам є чим пишатися. За часи Незалежності Житомирщина встигла стати справжнім хабом для бізнесу. Напередодні війни область здобула звання найкомфортнішого для розвитку бізнесу регіону України.

 

Сьогодні стала робота підприємств є важливою складовою нашої майбутньої Перемоги. Зокрема аграрії, попри засіяні снарядами поля, змогли вдало провести посівну та зараз збирають збіжжя нового врожаю, закладаючи основу продовольчої безпеки Держави.

«Тож, в день 85-річчя області ми маємо чим пишатися, знаємо про що повинні пам’ятати та що зберігати. І, звичайно, маємо сили та бажання розвивати нашу Житомирщину разом! Перемоги та миру! Слава Україні!», — підсумував Віталій Бунечко.

Для гостей свята, приуроченого Дню народження Житомирської області, виступили творчі колективи області.

 

Нагадаємо, що Віталій Бунечко долучився до урочистого погашення ювілейної марки Житомирської області.

 

Вітання начальника Житомирської ОВА з Днем області дивіться ТУТ.

 

 

Версія для друку