Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Поліцейські Житомирщини провели майже 4 700 перевірок дотримання карантинних обмежень

11 Листопада 2021 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 104

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

.

Від початку запровадження на Житомирщині «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки поліцейські зафіксували в області майже 1,2 тисячі порушень: склали 262 протоколи та винесли 935 постанов за ігнорування правил карантину щодо людей.

.

Протягом цього періоду поліцейські спільно з представниками Держпродслужби та органів місцевого самоврядування провели 4668 перевірок суб’єктів господарювання.

.

У результаті цієї роботи та інших заходів зафіксовано 1197 правопорушень, 935 із них – це ігнорування громадянами вимог щодо використання засобів індивідуального захисту (ч. 2 ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» КУпАП). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 255 гривень.

.

Ще 262 адміністративних протоколи поліцейські оформили за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. У цих випадках йдеться про порушення вчинені власниками та працівниками розважальних та торгівельних закладів, інших установ, перевізниками. Відповідальність у таких ситуаціях – штраф для громадян від 17 000 до 34 000 гривень і для посадових осіб – 34 000 до 170 000 гривень.  

.

Також поліцейські застерігають, що за використання підробленого COVID-сертифіката може загрожувати до 2 років обмеження волі.

.

Нагадаємо, що працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.

.

Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

 

Спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби стартували 02 листопада у Житомирі.

 

Також дивіться, як проходили перевірки у містах Бердичів, Новоград-Волинський та Коростень

Версія для друку