Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До уваги громад Житомирщини! Стартував відбір проєктів для участі у «Програмі з відновлення України»

08 Серпня 2022 • 12:16

Кіл-сть переглядів: 214

Житомирщина у перший місяць війни зазнала значних руйнувань і зараз ворог продовжує точково руйнувати інфраструктуру регіону. Так, внаслідок ракетних ударів у Житомирській області пошкоджено 2828 об’єктів, із них – 26 медичних. Наразі в 6 закладах охорони здоров’я здійснено заміну вікон, дверей, покриття покрівель, ремонт фасадів: КП “Лікарня №1” Житомирської міської ради, Комунальне підприємство «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради, КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради, КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради, Вакуленчуківська амбулаторія загальної практики сімейної медицини (КНП «Чуднівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чуднівської районної ради), КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги»  Житомирської міської ради.

 

Міністерством розвитку громад та територій України розпочато відбір проєктів, які будуть реалізовані в рамках «Програми з відновлення України» відповідно до фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

 

Програма передбачає відновлення життєво важливих для людей об’єктів, зокрема й медичних закладів.

 

Стати частиною «Програми з відновлення України» зможуть медичні заклади у регіонах, що постраждали внаслідок військових дій, а також ті, що прийняли найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб.

 

У межах першого відбору буде профінансовано проєкти на загальну суму до 200 мільйонів євро. Кошти надходитимуть громадам на безповоротній основі, у вигляді субвенції, яка надається в рамках фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

 

Умови участі у відборі:

 

  • комунальна власність об’єкта, на фінансування якого залучається субвенція;

 

  • співфінансування коштами місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством, на покриття витрат на сплату податків і зборів, у тому числі податку на додану вартість, комісії за конвертацію валюти, страхування, авторський нагляд тощо;

 

  • календарний план реалізації проєктів має становити від одного до трьох років;

 

  • об’єкти, що фінансуються за рахунок субвенції, залишаються у комунальній власності (спільній власності) відповідних територіальних громад та використовуватимуться за цільовим призначенням протягом не менше 20 років з дати завершення впровадження проєкту;

 

  • за рахунок субвенції заборонено купівлю або приватизацію землі, будівель, приміщень;

 

  • під час розроблення проєктної документації на місцевому рівні та на всіх етапах реалізації проєктів обов’язково повинні бути враховані громадські інтереси ключових сторін в місцевій громаді (вразливі групи населення, громадські організації, медичні, освітні та соціальні служби);

 

  • спроможність органів місцевого самоврядування, на фінансування об’єктів яких залучається субвенція, забезпечувати подальше їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

 

Органи місцевого самоврядування, місцеві органи виконавчої влади/виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад мають подати до Мінрегіону пропозиції до 02 вересня.

 

Детальніше з умовами відбору можна ознайомитися за посиланням https://bit.ly/3oOX7nK

 

Нагадаємо, що розпочався конкурс проєктів міських садів.

 

Версія для друку