Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ЛесяУкраїнка: учениця Житомирської ЗСШ №16 долучилася до поетичного марафону до 150-річчя від дня народження поетеси. ВІДЕО

24 Лютого 2021 • 12:59

Кіл-сть переглядів: 207

Жителі Житомирщини продовжують брати активну участь у поетичному марафоні із читання віршів Лесі Українки, присвяченому 150-річчю від дня народження нашої видатної землячки, що цьогоріч відзначатиметься 25 лютого.

 

Твори талановитої письменниці, перекладачки, фольклористки, культурної діячки об’єднують людей різного віку, статі, професій, які декламують їх різними мовами, за допомогою слова та невербально.

 

Участь у поетичному марафоні беруть учнівська та студентська молодь, вчителі, діячі культури та інших сфер діяльності – шанувальники безсмертного таланту Лесі Українки.

 

Наступною долучається до поетичного марафону учениця Житомирської загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №16 Ольга Гольцева із віршем «Вишеньки».

 

У цьому творі Леся Українка описує неповторну красу Полісся, природу рідного краю, якою неможливо не захоплюватися.

 

Дивіться у ВІДЕО нижче.

 

Нагадуємо, що долучитися до поетичного марафону може кожен, надіславши заявку на електронну пошту Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації obl_info@ukr.net (зазначивши свої контактні дані).

 

До марафону із читання віршів Лесі Українки вже доєдналися учні загальноосвітньої школи № 28 міста Житомир – Валерія Шарова із власним прозовим твором про видатну поетесу та віршем Лесі Українки “Конвалії“Кіріл ШефлерМарія ВоєводаКаріна Баранська та Дарина СичДаніїл ЗмієвськийДаніїл МорозюкЮлія ОлійникЄгор Колесник;

 

студенти Житомирського музичного фахового коледжу ім. В.С. Косенка Єлизавета Огороднійчук, Федір СофроновДар’я Книжник та Тимур Бережний, Марина Долібець та Олександра Іванченко

 

учень Коростишівського НВК “Школа-ліцей” Богдан Степанчук;

 

учениця Житомирської міської гімназії №3 Єлизавета Труш.

 

Версія для друку