Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Велике будівництво на Житомирщині: спільними зусиллями ми не лише добудуємо все, що заплановано, а й сформуємо амбітний план подальшого розвитку області, — Віталій Бунечко

05 Липня 2021 • 12:08

Кіл-сть переглядів: 202

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко обговорив із Міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим реалізацією у Житомирській області програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» під час його робочої поїздки до регіону спільно з народними депутатами України 03 липня.

 

Зокрема учасники зустрічі розглянули перспективи електрифікації залізниці Житомир – Новоград-Волинський, реконструкції шляхопроводу по Київському шосе, а також проєкт розвитку аеропорту в Житомирі, який нещодавно отримав право на відкриття міжнародного пункту пропуску.

 

«Хочу підкреслити, що ефективна реалізація програми Президента на Житомирщині не лише сприяє активному розвитку соціальної інфраструктури у населених пунктах області, а й стимулює соціально-економічний розвиток області в цілому», — наголосив Віталій Бунечко.

 

Також голова Житомирської ОДА зазначив, що завдяки програмі «Велике будівництво» в області вдалося зрушити з місця численні проєкти, яких не вистачало у громадах, та які довгий час залишалися довгобудами та недобудовами.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, у 2020 році в Житомирській області в рамках програми Президента України «Велике будівництво» реалізовано 15 соціальних проєктів: 5 освітніх закладів у Мирополі, Червоному, Новій Боровій, Пулинах та Олевську; 5 садочків у Червоному, Чоповичах, Житомирі, Станишівці та Іршанську; 5 спортивних об’єктів у Радомишлі, Житомирі (будинок фізкультури “Авангард” та стадіон «Полісся»), Чуднові та Кирданах.

 

У 2021 році заплановано ще 15 проєктів на суму майже 180 мільйонів гривень. Зокрема це реконструкція трьох обласних медичних закладів (онкодиспансеру, обласної клінічної лікарні та обласного протитуберкульозного диспансеру), модернізація басейнів у Житомирі та Бердичеві, стадіону в Олевську, ремонтно-реставраційні роботи будівлі Магістрату та модернізація шкіл й садочків у низці територіальних громад.

 

Нагадаємо, що на маршруті Київ – Кишинів у Житомирській області зводиться транспортна розв’язка.

Версія для друку